default-logo

Tel: 08-390099
28
JUL
2015

Flyktingbarn får rum i Herrljunga

Posted By :
Comments : Off

Se när ett asylboende för 16 flyktingbar växer upp.
 

Moduler till asylboende monterades i somras

I Herrljunga på Västgötaslätten har PCS Modulsystem AB levererat och etablerat en flyktingförläggning med plats för 16 stycken ensamkommande barn. Modulerna har ställts samman till en trivsam vinkelbyggnad på ett outnyttjat grönområde strax utanför stadskärnan och smälter mycket väl in i omgivningen och med kringliggande fastigheter.

Modulerna, vilka är 19 till antalet, inrymmer 16 sovrum, tolv dusch/wc, tvättrum samt kontor, samtalsrum, aktivitetsrum, kök med matsal, teknikrum och förråd. Byggnadens huvudentré är belägen på vinkelns insida där även yta för uteplats finns tillsammans med ett stort vackert grönområde.

Den ena raden moduler innehåller åtta enheter och den andra elva och längorna har förbundits via en bred dörrsluss som täckts och osynliggjorts med ytterpanel. I längornas bägge kortändar finns nödutgångar och huvudentrén har försetts med trapp, entréplan och rullstolsramp. Byggnaden är i ett plan och på modulernas tak har rests takstolar som belagts med undertak, papp, lekt och slutligen plåt som ger hela etableringen ett snyggt sadeltak.

Modulerna som används i montaget är 19 förskolemoduler från Nälsta i Stockholm som har rekonditionerats och anpassats för att kunna återanvändas till asylboende för ensamkommande barn.

I Herrljunga på Västgötaslätten har PCS levererat och etablerat en flyktingförläggning med plats för 16 stycken ensamkommande barn.

3D-bild på hur det färdiga asylboendet ska se ut.

  • Är du intresserad av det här projektet?

    Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

Vill du komma i kontakt

med oss på PCS, klicka då här: DIREKTKONTAKT

About the Author