Sophie Näsström, ny ekonomiassistent på PCS Modulsystem.

Sophie Näsström, ny ekonomiassistent på PCS Modulsystem med rätt att ha många järn i elden.

Sophie – ett ekonomiskt tillskott

Ekonomikandidat med rätt att jobba, designa och träna för fullt

– Jag har jobbat här några månader nu. Perfekt att arbeta i ett lite mindre företag, då får jag vara med på så många olika bitar och lära så många olika saker. Det är kul när det blir varierat, säger Sophie Näsström, nyanställd sedan i våras på PCS Modulsystem.

Sophie är anställd som ekonomiassistent, samtidigt som hon studerar till en kandidatexamen i ekonomi på heltid. Tidigare på Södertörns Högskola, men sista kursen under hösten är på Stockholms Universitet.

Snäll arbetsgivare

– Det fungerar bra, mycket tack vare att Maria (Jaconelli, ekonomiansvarig på PCS) är så snäll. Har jag mycket i skolan är det ok för henne att jag jobbar lite mindre, berättar Sophie och fortsätter:

– Jag alltid tyckt om matte, har lätt för siffror. Det är något jag verkligen känner att jag vill satsa på. Här får jag möjlighet att lära en massa i arbete med bokföring och redovisning och mycket med leverantörs- och kundreskontra, berättar Sophie.

Business & fashion i USA

Sophie har en bakgrund som simmare och fick stipendium för att studera i USA i fyra år.

– Jag bodde i Georgia. Skönt klimat, men jag trivdes inte med simningen där. Pluggade business och fashion design. Kläddesign var riktigt roligt. Det var häftigt att utveckla plagg från idé till att se dem framföras på cat walken på skolan. Men jag kände ändå att det var business jag ville satsa på. Så jag avslutade studierna där efter två år och flyttade hem för att studera national- och företagsekonomi.

Gick snabbt

I början av studierna tog Sophie lite enklare servicejobb, men kände efter ett tag att hon ville ha ett jobb vid sidan av studierna som stämmer bättre överens med utbildningen. Genom bemanningsföretaget Academic Work fann Sophie och PCS Modulsystem varandra och snabbare än hon kunde ana hade hon ett jobb.

– Jag trivs jättebra. Väldigt skönt att veta att jag får stanna här och har ett bra jobb klart när min utbildning är färdig till jul, säger Sophie.

Springer, reser och syr

Trots heltidsstudier och i princip heltidsarbete tränar Sophie en hel del, dock inte så mycet simning just nu.

– Jag är inne i en springperiod nu. Gör gärna mina egna challenge, jag gillar att tävla mot olika mål när jag är ute och springer och försöker få med mina kompisar på det.

När inte Sophie springer runt en närbelägen sjö eller umgås med vänner, reser hon gärna. Hon har familj i Berlin, syrran i Wien och pratar själv tyska. Men när tiden räcker till lite mer kommer hon också fortsätta utveckla intresset för kläder och design.

– Jag tycker mycket om att sy och vill designa kläder åt mig själv.

Det känns inte som någon större risk att Sophie ska bli sysslolös. Just nu väntar mer siffor och bokföring. Så vi tackar för samtalet och önskar Sophie fortsatt lycka i jobbet på PCS Modulsystem och allt annat.

Är du också intresserad av jobb på PCS Modulsystem? Se gärna länken lediga jobb. Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!

DIREKTKONTAKT
2018-09-13T14:19:29+00:00