Vår dataskyddspolicy samt cookies på denna webbplats 2018-05-24T15:04:33+00:00

PCS-koncernens Dataskyddspolicy

PCS-koncernen (med bolagen PCS Modulsystem AB, PCS Modulsystem Göteborg AB samt Modulmontage i Borlänge AB) värnar om din personliga integritet. Denna dataskyddspolicy förklarar hur PCS-koncernen samlar in och använder personuppgifter. Vid frågor om integritets- och dataskydd, vänligen kontakta oss på dataskydd@pcsmodulsystem.se.

När du kontaktar oss, t.ex. för att hyra eller köpa en produkt och/eller en tjänst av oss accepterar du vår Dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Du godkänner också att PCS-koncernen använder elektroniska kommunikationskanaler för att skicka information till dig.

För att kunna erbjuda dig våra tjänster och produkter, behöver vi behandla dina personuppgifter enligt nedan. Vi gör det med största möjliga hänsyn till din integritet.

Vilken information samlar vi in?

Insamling och användning av data

Denna dataskyddspolicy täcker data som samlas in online och offline, inklusive personuppgifter som vi kan komma att samla in genom flera olika kanaler, såsom webbplatser, sociala medier, kontakt per telefon eller mail och på evenemang/mässor. Vi kan komma att kombinera personuppgifter som samlats in på ett sätt (t.ex. en webbplats) med personuppgifter som har samlats in på ett annat sätt (t.ex. mässor, kundmöten).

Information som du ger till oss: Du kan direkt eller indirekt komma att ge oss information om dig själv och ditt företag på ett antal olika sätt, såsom när du gör en förfrågan om en produkt eller en tjänst som vi säljer, när du beställer något från vår hemsida, anmäler att du vill få nyhetsbrev, interagerar på våra sociala medier, hyr, köper, leasar eller erhåller hjälp med finansiering, eller när du kontaktar oss per mail, brev eller telefon. Denna information kan vara:

  • Person- och kontaktinformation– namn, födelsedatum, personnummer, faktura- och leveransadress, e-postadress, mobiltelefonnummer, position i företaget etc
  • Betalningsinformation– fakturainformation, bankkontonummer etc
  • Ansökningshandlingar, CV – person och kontaktinformation, kompetenser, erfarenheter, utbildningar, tidigare arbetsgivare etc

Information vi samlar in om dig: När du kommer i kontakt med oss kan vi samla in information om (observera att vi inte alltid nödvändigtvis samlar in all nedan nämnd data):

  • Person- och kontaktinformationsåsom namn, födelsedatum, personnummer, faktura- och leveransadress, e-postadress, mobiltelefonnummer och position i företaget.
  • Information om produkter/tjänster– detaljer angående de produkter eller tjänster du har köpt/visat intresse för att köpa.
  • Finansiell information – eventuella krediter, skulder eller negativ betalningshistorik.
  • Historisk information– tidigare köp, betalnings- och kredithistorik
  • Enhetsinformation– t.ex. IP-adress, språkinställningar, webbläsarinställningar, tidszon, operativsystem, plattform och skärmupplösning
  • Geografisk information– din geografiska placering

Informationen du ger oss, informationen som vi samlar in om dig, samt information om produkterna/tjänsterna och den finansiella informationen, är generellt sett nödvändig för att ingå ett avtalsförhållande med oss, medan den övriga informationen vi samlar in generellt sett är nödvändig för andra syften, såsom beskrivet nedan.

Vad gör vi med informationen?

All data används för att tillhandahålla, utföra och förbättra våra tjänster. Bilaga 1innehåller en lista över vilka personuppgiftsbehandlingar som vi gör samt syftet bakom varför vi gör dem och på vilken rättslig grund det sker.

Vilka kan vi komma att dela informationen till?

Vi kan, för att kunna utföra våra åtaganden gentemot våra kunder och övriga intressenter, komma att överföra till, eller dela informationen med tredje part såsom leverantörer eller underleverantörer, transportörer och serviceleverantörer. Vi vidtar alla rimliga legala, tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa att uppgifterna hanteras säkert och med en adekvat skyddsnivå vid överföring till eller delning med sådana tredje parter.

Myndigheter. Vi kan komma att lämna nödvändig information till berörda myndigheter om vi är skyldiga att göra det enligt lag eller om du har godkänt att vi gör det.

Vad vi INTE kommer att göra med uppgifterna.  PCS-koncernen kommer inte att sälja den insamlade informationen till tredje part.

Var behandlar vi dina personuppgifter?

PCS-koncernen behandlar alla personuppgifter inom EU/EES.

Hur länge sparar vi uppgifterna?

Vi sparar data så länge som det är nödvändigt för att uppfylla det syfte för vilket datan samlades in, eller för att utföra våra åtaganden alternativt så länge det krävs enligt lagstadgade lagringstider, t.ex. vad gäller bokföringslagen.

Dina rättigheter som registrerad beträffande tillgång, rättelse och radering

  • Rätt att få tillgång till din data.Du har rätt att begära en kopia av de uppgifter PCS-koncernen har om dig och verifiera den information vi har om dig.
  • Rätt till rättelse.Du har rätt att begära korrigering av felaktig eller icke-komplett information om dig själv.
  • Rätt att bli raderad (”rätten att bli bortglömd”).Du har rätt att begära radering av dina personuppgifter för de fall att datan inte längre är nödvändig för det syfte den blev insamlad för.

Det kan dock finnas legala skyldigheter som hindrar oss från att omedelbart radera alla personuppgifter. Dessa skyldigheter kan komma från bokförings- och skattelagstiftning. Vad vi då gör är att på ett säkert sätt lagerföra den data som vi är skyldiga att spara, från att kunna användas till andra syften än att uppfylla sådana legala skyldigheter.

Cookies och liknande tekniker

PCS-koncernen använder cookies på sin webbplats för att leverera en användarvänlig onlineupplevelse. Läs mer om vår cookiepolicy nedan.

Kontakta oss

PCS-koncernen innehåller följande bolag som har följande organisationsnummer: PCS Modulsystem AB 556357-8763, PCS Modulsystem Göteborg AB 556717-9006 samt Modulmontage i Borlänge AB 556838-0579. Koncernen har sitt säte på Hallvägen 4, Johanneshov, Stockholm. Kontakta oss på dataskydd@pcsmodulsystem.se om du har frågor rörande vår personuppgiftsbehandling eller om denna dataskyddspolicy.

—-
Dataskyddspolicyn uppdaterades senast 2018-05-24.

 

Den här webbplatsen använder cookies.

Vi använder cookies, web beacons och liknande tekniker (gemensamt kallade ”cookies”) för att förbättra din upplevelse på vår webbplats.

En cookie är en liten textfil som lagras i din webbläsare. Cookies kan lagra information som är värdefull att spara mellan dina besök på webbplatsen. Vi använder cookies för webbanalys i syfte att förstå hur webbplatsen används för att skapa en så användbar webbplats som möjligt.

Vi följer inte hur enskilda personer använder webbplatsen. Därför lagras inga personuppgifter (namn, e-post, IP-adresser eller liknande) i våra cookies.

Webbplatsen använder Google Analytics som webbanalysverktyg.

De cookies som Google Analytics använder på den här webbplatsen lagrar information om:

– Tidpunkt då du besökte webbplatsen första gången
– Tidpunkt då du besökte webbplatsen senast
– Tidpunkt då ditt nuvarande besök påbörjades
– Antal gånger som du besökt webbplatsen
– Ett unikt ID för din webbläsare
– Hur du hittade till webbplatsen (trafikkällor)

Genom att surfa vidare på webbplatsen så ger du ditt godkännande, eller om du inte vill att den här webbplatsen ska lagra cookies i din webbläsare kan du undvika det på olika sätt:

– Du kan när som helst radera cookies från din webbläsare
– Du kan ändra inställningarna i din webbläsare så att den inte tillåter att cookies sparas
– Du kan ladda ner en plugin till din webbläsare som gör att Google Analytics, inte på någon webbplats du besöker, kommer att skriva cookies
till din webbläsare eller spåra hur du använder webbplatsen

Kontakt vid frågor

Har du frågor om hur webbplatsen hanterar cookies ber vi dig ta kontakt med oss. Kontaktuppgifter hittar du på vår kontaktsida.